At fodre hunden med tørfoder

299 Likes Comment
sulten hund ligger ved siden af en tom hundeskaal 700x420

Selvom hunden betegnes for at være en kødæder, så er det ikke kun kød, som de spiser. Hundens foder skal indeholde fedt, proteiner, vitaminer, kulhydrater, mineraler samt vand for at være et tilstrækkeligt foderprodukt. Hvis der blot mangler en af disse ingredienser, så anses foderet for at være utilstrækkeligt. Hunde kan både spise barf og tørfoder. I butikkerne og hos dyrlægen er det største udvalg tørfoder. Nogle hunde er mere kræsne end andre, men man kan sagtens få hunden til at elske tørfoder.

sulten hund ligger ved siden af en tom hundeskaal 1024x683

Gør tørfoderet til en mental leg:

Der er mange hundeejere som kommer til at stå i den situation, at deres hund ikke vil spise sit tørfoder. Det er forskellige årsager til, at de ikke gider at spise det. Mange hundeejere begår den fejl, at de begynder at proppe en masse lækkert i tørfoderet, så som leverpostej eller vådfoder. Hunde er ret intelligente og vil hurtigt finde ud af, at de går noget lækkert i tørfoderet hvis de lader være med at spise.

En måde man kan få hunden til udelukkende at spise sit tørfoder er ved at motivere den, og dermed gøre foderet enormt spændende. Der findes forskellige aktivitetslege, som hunden med garanti vil elske. Som ejer skal man være opmærksom på, at det kræver lidt ekstra tid de første par gange. Hunden skal lige gennemskue legen og vil fremover kunne foretage aktiviteten selv.

Man kan aktivere hunden med tørfoder ved at bruge en aktivitetsbold. Hundens sanser bliver stimuleret samtidig med, at den har det sjovt. Hvis hunden har brug for meget stimulering, så kan man fylde et viskerstykke med tørfoder, binde en knude, fylde tørfoder i osv.

På denne måde skal hunden arbejde endnu mere for at få tørfoderet ud. Denne øvelse er en af de sværere og er mere til øvede hunde. I stedet for at fylde madskålen med foderet kan man også sprede det udover græsplænen. Hunde har generelt brug for at blive stimuleret mentalt også. Selvom man går lange ture er det fysiske ikke nok til at gøre dem helt trætte.

Gør tørfoderet til en mental leg:

Der findes andre metoder man kan tage i brug, hvis hunden ikke vil spise. Den anden metode er, at man kan vælge et tørfoderprodukt med en anden smag. Hvis hunden har kørt på det samme foder igennem lang tid, kan de godt blive trætte af at spise det samme. Hos Petworld kan man f.eks. købe foder, der er lavet af lam, and eller laks.

De fleste foderprodukter er baseret på kylling, så det gælder om at prøve sig frem. Lugten af foderet kan godt have en betydning for, om hunden har lyst til at spise foderet. Hvis hunden ikke vil røre maden, kan man også vælge at hælde kogende vand henover foderet og lade det køle af. Tørfoderet kommer til at få en anden duft, hvilket kan være med til, at få hunden til at spise igen.

En tredje metode til at få hunden til at spise sit tørfoder, er ved at ændre på fodringsrutinen. Hunde er et flokdyr og vil i naturen ikke tillade en anden hund at spise deres mad. Derfor skal man som hundeejer prøve at fjerne foderet efter 5 min., hvis hunden ikke har rørt foderet. Dernæst skal der hverken tilbydes godbidder eller andet, indtil hunden bliver tilbudt sit foder igen ved næste fodringstidspunkt.

I naturen spiser hunde for overlevelse og hvis hunden er rigtig sulten, så vil den også spise sit tørfoder næste gang det bliver serveret for den. Hvis denne metode hjælper, så er det en god ide, at blive ved med at bruge fodringsmetoden. Hunde er forskellige og indimellem vil der være forskellige årsager til, at de ikke vil spise. Hvis hunden ikke spiser og den virker anderledes, så skal der naturligvis søges dyrlægehjælp.

Du vil sikker også kunne lide

Om skribenten Futuristen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *