Skal cannabis olie legaliseres?

299 Likes Comment
Cannabisolie

Den evige diskussion om cannabis olie fortsætter på de politiske rækker. Helt teknisk er der faktisk ikke noget der skal legaliseres, fordi det ikke er ulovligt i forvejen. Det betyder ganske enkelt at der ikke er lovgivning indenfor området. Men diskussionen om cannabis olie som lægemiddel har været det helt store diskussionsemne. På den ene side har vi mennesker, fagfolk og politikere der mener at der ikke er tilstrækkelig bevis for at cannabis olie virker – derfor giver det ikke mening at tage cannabis olie i brug som medicin. På den anden side har vi modstandere, der mener, at selvom der ikke er tilstrækkelig videnskabelig bevis, så er cannabis olie godt for nogle patienter og det er ud fra den enkeltes behov, patienten skal behandles og alle midler skal være til rådighed.

Det er en svær diskussion. Der er meget der skal passes på. Først og fremmest er det vigtigt at politikerne ikke blander medicinsk cannabis sammen med hash og andre euforiserende stoffer der udvindes af hampeplanten. Det er afgørende. Politikerne må ikke tænke, at hvis de først giver lov til medicinsk brug af cannabis, så vil tilhængere af lovliggørelse af hash tale endnu mere for en legalisering. Det er måske i virkeligheden vigtigere se på effekten.

Internettet boomer med eksempler

Du skal ikke søge længe, før du møder den første positive eksempel af medicinsk brug af cannabis. Der er flere og flere helt almindelige mennesker der står frem og fortæller om der forbrug. De understreger alle at der ikke er tale om et misbrug men alene et medicinsk brug af cannabis – det kunne være cannabis olie. De typiske medicinsk cannabis forbrugere er alvorligt syge mennesker. Det kan være mennesker der har kræft og får kraftige medicin – og selv det ikke hjælper til tider mod smerterne. Det interessante er så at de føler at medicinsk cannabis hjælper mod lindring af smerterne.

Det er som sagt en svær diskussion og politikerne bliver nok heller aldrig enig. At medicinsk cannabis legaliseres vil i praksis betyde, at flere og flere fik adgang til det igennem deres læge. Det betyder at flere der har alvorlige sygdomme men konstante smerter vil forøget deres livskvalitet. Det er både den enkeltes liv, der vil forbedres men også familiers. Det er ikke rart at have et familie medlem, der er så alvorlig syg, at man som et rask familie medlem kan se, den negative udvikling i smerter og udvikling af sygdommen. Det eneste man som familiemedlem i en sådan situation er at få det syge familiemedlem til at smile. Men det kan være en udfordring når der er konstante smerter. En legalisering af cannabis olie kan være disse familiers sidste håb.

Medicinsk cannabis – det sidste håb

Nogle kan være så syg at medicinsk cannabis kan være det sidste håb. Det er folketinget der sidder med det endelige. Det er klart, at det er et stort dilemma. Netop fordi der er ingen videnskabelige studier der kommer med en almen gældende konklusion. Det er meget case by case. Derfor tøver nogle politikere og frygter at det kan misbruges. Ingen har ret og ingen tager fejl i denne diskussion. Det store spørgsmål må være, om vi altså Danmark tør tage chancen og legalisere medicinsk brug af cannabis. Det kunne jo være at det hele gik godt og det havde en positiv effekt på mennesker og deres liv. Det kunne være medicinsk cannabis reddede parforhold, familier og gav i det hele taget håbet tilbage til mennesker der er kanten til at miste det – hvis de allerede ikke har mistet det.

Du vil sikker også kunne lide

Om skribenten Jens Bregnhalm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *